Är det dags för installation av fiber till din fastighet?

Fiberoptik är ett optiskt system som överför information med ljus, fiberkabeln består av optiska fibrer utav väldigt klar glas som tillåter ljus med information att färdas väldigt snabbt.

fiber
installation-2

Våra fibertekniker ser till att installationen är utförd för att bestå väder och vind, vi lämnar så lite avtryck på fasad och tomt som möjligt och tätar ordentligt mellan kabel och husgrund.

Vi blåser sedan in fiberkabeln till din fastighet där den kopplas in i en fibermottagare intill närmaste eluttag, denna fibermottagare konverterar utgående och inkommande trafik till ljus respektive läsbar information för dator, TV och telefoni.

konverter

Om man vill få ut så mycket som möjligt utav sin nya installation kan det vara bra att man kollar upp att sitt trådbunda eller trådlösa system tillåter en högre hastighet.

catcable

I manualen till eran trådlösa router kan ni se hur snabb överföring den klarar av, kolla också sladden till routern och även alla andra kablar om ni har ett trådbundet system, på kablarna kan ni se kabelns kategori märkt. En Cat5 kabel kan leverera upp till 100Mbit/s, för högre hastigheter eller långa kablar rekomenderas Cat6 som klarar av upp till 10Gbit/s